unnamed„Gamta juokauti nemėgsta, ji visada teisinga, visada rimta, visada griežta; ji visuomet teisi. Klysta ir apsirinka tik žmonės. Todėl rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi kiekvieną dieną… o tai galime atlikti savo kieme, namų ar mokyklos aplinkoje, darbo vietoje…“

Kiekvienais metais kovo 20 - 21 d. (pavasario lygiadienio metu) minima Pasaulinė Žemės diena, astronominis pavasaris. Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. 1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas taip pat tapti Žemės globėjais, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20–21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Su Žemės diena pasaulyje prasideda Žemės mėnuo.

Balandžio 22 d. pasaulyje minima Tarptautinė Motinos Žemės diena, kuri tarsi simboliškai pabaigia Žemės mėnesį, prasidėjusį kovo 20-ąją – Pavasario lygiadienį. Šią dieną pasaulio gyventojai raginami gyventi ir mylėti taikiai, harmoningai, vienytis sąmoningiems pokyčiams Žemėje.

Pasaulyje Tarptautinę Motinos Žemės dieną pradėta minėti 1970 metais. Tarptautinės organizacijos UNIFY, EARTH DAY ir Planetos piliečių sąjunga kviečia vienytis sąmoningiems pokyčiams Žemėje. Atliepdama į Jungtinių Tautų kreipimąsi Lietuva Žemės globėja tapo 1992 m.

Žemės dienos tikslas – ne tik atkreipti pasaulio visuomenės dėmesį į aplinką, klimato atšilimo keliamas problemas, neatsakingą vartojimą, bet ir skatinti kiekvieną gyventoją prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi ir kiekvieną dieną.

Kviečiame visus mokinius, mokytojus, tėvelius nebūti abejingais gamtai ir įsijungti į Žemės mėnesio veiklas.

c5beemc497s dienaSIŪLOMOS VEIKLOS:

Peržiūrėkime video iš „Pažinimo voratinklis“ pamokų ciklo „Neįtikėtini paukščiai“ (Gediminas Petkus) https://www.youtube.com/watch?v=S6_BWgPMMdo

Mokiniams bus organizuojami protų mūšiai, skirti Žemės dienai.

Fotonuotraukų konkursas „Gamta bunda“.

„Eilėraštis Žemei“.

„Žemės menas“ – kūriniai iš gamtinių medžiagų.

„Nameliai paukščiams“ – inkilų gaminimo ir kėlimo akcijos.

„Originaliausia šiukšliadėžė“ – gaminys iš antrinių žaliavų.

Aplinkos tvarkymas (eidami ieškoti pavasario požymių į gamtą nepamirškime  pasiimti krepšelį, į kurį dėkime rastas šiukšles).

Manome, kad idėjų Jums nepritrūks. Atliktus darbus fiksuokite fotonuotraukose ir siųskite el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. iki balandžio mėn. 15 d.

Aktyviausių dalyvių, gražiausių darbų autorių laukia prizai. Bus renkama ir aktyviausia klasė, aktyviausia šeima.

Informacija

Teisinė forma:
savivaldybės biudžetinė įstaiga

Buveinės adresas:
Mokyklos g. 1, Gelgaudiškis, LT-71427, Šakių raj.

Juridinio asmens kodas:
190820419

Telefonas:
(8-345) 41 529

Elektroninis paštas:
mokykla.gelgaudiskis@gmail.com 

Pamokų laikas

  1. 800 - 845

  2. 855 - 940

  3. 950 - 1035

  4. 1055 - 1140

  5. 1200 - 1245

  6. 1255 - 1340

  7. 1350 - 1435

  8. 1445 - 1530

Projektai

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 99 svečiai ir narių nėra