VMA logo

Trumpa pamokėlė „Kaip naudotis virtualia mokymosi aplinka"

Detali pamoka „Kaip prisijungti prie VMA Moodle"

Detali pamoka „Kaip kontaktuoti su mokytoju"

Detali pamoka „Kaip pridėti atliktą užduotį Moodle aplinkoje"

Detali pamoka „Kaip pridėti atliktą užduotį į Moodle, naudojant mobilų telefoną"

 

Nuo kovo 30 dienos pradedame naują etapą - nuotolinį mokymąsi. Tai iššūkis tiek mokytojams, tiek mokiniams, tiek jų tėvams. Nuo kovo 13 iki kovo 27 d. vyksta mokytojų pasiruošimas nuotoliniam mokymui - mokymo medžiaga dedama į virtualią mokymosi aplinką Moodle. Tikimės, kad kovo 30-ąją visi kartu sėkmingai startuosime. Visiems mums tai nauja patirtis, todėl būkime kantrūs ir stenkimės padėti vieni kitiems sėkmingai dalyvauti nuotoliniame mokyme. 

Informaciją apie mokymąsi pabandysime pateikti atsakydami į dažniausiai Jūsų užduodamus klausimus: 

1) Kaip mes mokysimės?

Mokysimės nuotoliniu būdu. Mokykla, bendradarbiaudama su KTU, įsidiegė virtualią mokymosi aplinką (sutrumpintai VMA) Moodle. Tai tarsi viena didelė virtuali mokykla, kurioje bus sudėliotos visos mokinio savaitės pamokos, ten susitiksite savo mokytojus virtualiai (t.y. per atstumą). Šioje aplinkoje rasite kiekvienos pamokos tikslus, veiklas, mokomąją medžiagą, užduotis ir kt. Tamo dienyne, kaip įprastai, bus pateikiama informaciją apie pamokos temą, namų darbus.

2) Ar pamokos prasidės nuo aštuntos valandos ryto?

Mokysimės asinchroniu būdu, t.y. pamokos mokomąją medžiagą ir užduotis mokytojai pateiks tai dienai, kurią vyksta pamoka jau aštuntai valandai ryto, bet pamokų tvarką jūs galėsite pasirinkti patys, pvz., pirmiau dalyvauti matematikos ar lietuvių kalbos pamokoje, o vėliau pereiti prie kūno kultūros ar technologijų darbelių atlikimo. Tačiau, jei jums pirmadieniais įprastai būdavo šešios pamokos, tai ir nuotoliniu būdu būkite pasiruošę visoms joms pagal įprastą tvarkaraštį.

Pamokas pradėti rekomenduojame ne vėliau nei 9:00. Susidarykite savo dienotvarkę taip, kad pamokoje dalyvautumėte pailsėję ir spėtumėte atlikti užduotis iki laiko poilsiui. Reikėtų nepamiršti, kad mokymosi krūvis vis gi nėra mažas: pamokų tiek, kiek ir priklauso pagal Lietuvoje galiojančius ŠMM patvirtintus mokymosi standartus.

Be to, nepamirškite, kad galite konsultuotis su mokytoju moodle aplinkoje, tamo dienyne, el.paštu ar kitais jūsų ir mokytojo sutartais būdais (pvz., messingerio programėlėje ar skype), bet norėdami gauti konsultaciją realiu metu, tai yra kuo skubiau, turite kreiptis į dėstantį mokytoją jo pamokų metu (tvarkaraštis pateiktas mokyklos internetiniame puslapyje). 

3) Kokių papildomų mokymo priemonių reikės?

Pagrindinė mokymo priemonė - kompiuteris (nešiojamas, stacionarus, plančetinis) ar telefonas su interneto ryšiu. Suprantame, kad kompiuteriu dažnai teks dalintis su broliu ar sese, todėl nepamirškite, kad ne visoms užduotims atlikti bus reikalingas kompiuteris. Pasižiūrėję vaizdo pamoką ar mokomąją medžiagą, užleiskite jį kitiems besimokantiesiems namiškiams, o patys tuo metu atlikite užduotis sąsiuviniuose. Be to, Moodle programėlę į savo išmanųjį telefoną galite atsisiųsti iš Google Play (telefonams su Android operacine sistema) arba iš App Store (telefonams su iOS operacine sistema) ir mokomąją medžiagą turėti tiesiog savo telefone.

4) Kaip bus žymimas pamokų lankomumas?

Kiekvienas dalyko mokytojas Moodle aplinkoje mato kiekvieno mokinio prisijungimo ir veiklos žurnalą, t.y. kokią užduotį atlikinėjo, kurį puslapį skaitė, kiek laiko užtruko pamokoje. Atsižvelgdamas į žurnalo įrašus, jei mokinys pamokoje dalyvavo, Tamo dienyne mokytojas fiksuos jo buvimą. Jei tą dieną, kai pamoka vyko, mokinys nebuvo prisijungęs ir neatlikinėjo užduočių, fiksuos n raidę Tamo dienyne.

5) Kaip vyks atsiskaitymai (kontroliniai, savarankiški darbai ir pan)?

Mokytojai, atsižvelgdami į savo dėstomo dalyko specifiką, paruoš atsiskaitomuosius darbus ir informuos apie jų atlikimo tvarką iš anksto. Pvz., gal lankstinį, atliktą technologijų pamokoje, ar uždavinį, išspręsta matematikos pamokoje, reikės nufotografuoti ir atsiųsti mokytojui Moodle sistemoje ar elektroniniu paštu. Atkreipkite dėmesį į laiką iki kada reikia atsiskaityti, bendradarbiaukite su mokytoju ir sėkmingai įsivertinsite savo žinias.

6) Ką daryti, jei nepavyksta prisijungti prie Moodle?

Pirmiausiai pasitikrinkite ar teisingai įvedate prisijungimo vardą - jis turi būti sudarytas iš jūsų pilno vardo be lietuviškų raidžių, pirmosios pavardės raidės ir klasės numerio. Pvz., 5 klasės mokinės Justės Gustaitės prisijungimo vardas būtų toks: justeg5. Jei prisijungimo vardas teisingas - pasitikrinkite slaptažodį: ar tikrai įvedėte tai, ką jums perdavė auklėtoja, ar pirma slaptažodžio raidė tikrai didžioji, ar yra skaičių ir nurodytas ženklelis, ar nepadarėte tarpų. Ir jei vis tiek nepavyksta prisijungti, skambinkite telefonu 8 345 53279 Moodle administratorei Aušrai Matulaitienei arba kreipkitės elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. . Stengsimės jūsų bėdą išspręsti kuo greičiau. 

7) Ką daryti jei neturiu Moodle slaptažodžio?

Prisijungimo slaptažodžiai bus pateikiami kovo 27-29 dienomis. Turėkime kantrybės, mokytojai dirba, stengiasi, kad viskas, ko galėtų prireikti būtų tvarkingai sudėliota Moodle aplinkoje, todėl neskubėkime ir leiskime jiems pasiruošti. Artimiausiu metu auklėtojos ar administracijos laiškeliu Tamo dienyne jums bus išsiųsti slaptažodžiai ir prisijungimo prie Moodle vardai.

8) Kaip tėvams padėti besimokančiajam nuotoliniu būdu?

Pasinaudokite puikiais Vilniaus privačios gimnazijos patarimais -->Atsisiųsti

9) Į ką kreiptis, prireikus pagalbos?

Tai priklauso nuo pagalbos rūšies. Jei tai susiję su pamoka - klausk mokytojo Moodle aplinkoje, Tamo dienyne ar el. paštu. Jei tavo naudojamu prietaisu nepavyksta atversti užduočių, kyla kitų techninių problemų - kreipkis į IT specialistą Vytautą el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., kitais ugdymo klausimais kreipkis į klasės auklėtoją.

10) Ar ilgai truks nuotolinis mokymasis?

Nuotolinis mokymas truks tol, kol sumažės pavojaus lygis Lietuvoje iki tokio, kurio metu jau leidžiamas ugdymo procesas nenuotoliniu būdu.

L. e. p. pavaduotoja ugdymui Aušra Matulaitienė

Informacija

Teisinė forma:
savivaldybės biudžetinė įstaiga

Buveinės adresas:
Mokyklos g. 1, Gelgaudiškis, LT-71427, Šakių raj.

Juridinio asmens kodas:
190820419

Telefonas:
(8-345) 41 529

Elektroninis paštas:
mokykla.gelgaudiskis@gmail.com 

Pamokų laikas

  1. 800 - 845

  2. 855 - 940

  3. 950 - 1035

  4. 1055 - 1140

  5. 1200 - 1245

  6. 1255 - 1340

  7. 1350 - 1435

  8. 1445 - 1530

Projektai

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 110 svečių ir narių nėra