DSCN3717Bendradarbiaudami su mokyklos bibliotekininke surengėme dvi lietuvių kalbos pamokas ne klasėje. Pirmoji pamoka buvo skirta švedų rašytojai Astridai Lindgren. Mokiniai jau buvo skaitę ir aptarę ištraukas iš rašytojos kūrinių ar net perskaitę visą knygą, tad buvo pažįstami su kai kurių knygų veikėjais. Mokyklos bibliotekininkė D.Dvylaitienė skaitykloje parengė pristatymą apie rašytoją bei knygų parodėlę. Mokiniai raiškiai skaitė ištraukas iš pasirinktų knygų. Tai buvo puiki proga pavartyti rašytojos knygas ir po pamokos pasiimti paskaityti.

Antroji lietuvių kalbos pamoka vyko mokyklos muziejuje, kurį taip pat prižiūri bibliotekininkė. Šiai pamokai ruošėmės iš anksto – penktokai jau buvo aprašę seniausią daiktą savo namuose. Mokiniai apžiūrėjo senas nuotraukas, įvairius namų apyvokos daiktus, bibliotekininkė papasakojo kai kurių daiktų istorijas, o penktokai skaitė savo aprašymus.

Domėdamiesi profesijomis paprašėme mokyklos bibliotekininkės pristatyti bibliotekininko profesiją. Kokį matomą darbą ji dirba beveik visi žino, o koks nematomas – dokumentų pildymas, mokymasis, knygų inventorizavimas, - ne visi įsivaizdavo.

Bibliotekininko profesija – geriausia galimybė asmenybės tobulėjimui, smalsumui patenkinti – jie bene pirmieji sužino apie visas mokslo, technologijų, politikos ir daug kitų dalykų. Bibliotekininkai turi nuolat tobulėti, kelti kvalifikaciją. Vienas iš didžiųjų šios profesijos privalumų – bendravimas su žmonėmis: rašytojais, literatais, menininkais, žurnalistais, leidyklų atstovais ir t.t. Visiems, kas mėgsta bendravimą su įdomiais žmonėmis – ši specialybė pati tinkamiausia.

Bibliotekininko profesija leidžia suderinti du svarbius dalykus – tradicijas ir modernumą, naujoviškumą. Prisiliečiama prie informacijos nuo pat seniausių laikų, siekiančių tūkstantmečius ir dirbama su naujausiomis technologijomis. Bibliotekininko misija – padėti žmogui orientuotis literatūros ir informacinių technologijų sraute. D.Dvylaitienė papasakojo ir kaip pati pasirinko šią profesiją. Nuoširdžiai jai dėkojame už bendradarbiavimą.

Mokytoja A.Petraitienė

Informacija

Teisinė forma:
savivaldybės biudžetinė įstaiga

Buveinės adresas:
Mokyklos g. 1, Gelgaudiškis, LT-71427, Šakių raj.

Juridinio asmens kodas:
190820419

Telefonas:
(8-345) 41 529

Elektroninis paštas:
mokykla.gelgaudiskis@gmail.com 

Pamokų laikas

  1. 800 - 845

  2. 855 - 940

  3. 950 - 1035

  4. 1055 - 1140

  5. 1200 - 1245

  6. 1255 - 1340

  7. 1350 - 1435

  8. 1445 - 1530

Projektai

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 13 svečių ir narių nėra